Billede: Canva

Sådan Forurener Du Mindst Med Din Brændeovn

Det danske land er enormt glade for at eje og bruge brændeovne. Faktisk fyrer hele 800.000 husstande op i brændeovnen over vinteren, når kulden melder sig. Levende ild er nærmest blevet synonym med romantik, hygge og samvær.

Dog er dette ikke det eneste, der flyver rundt i luften, når du fyrer op i brændeovnen. Partikelforureningen er nemlig stor, når man fyrer op. Dette gælder i særlig grad, hvis man ikke gør det forsvarligt og korrekt.

Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at mindske den forurening, der sker, når du bruger din brændeovn. Derfor har vi udarbejdet disse fire gode råd, der sikrer dig, at du sviner mindst muligt.

1. Tørt er godt

Først og fremmest, så skal du have styr på fugtigheden af det træ, du fyrer med. Træet skal være tørt. Jo fugtigere det er, jo mere røg vil der blive udviklet, hvilket betyder mere forurening.

Derfor er det super vigtigt, at du sørger for, at træet altid er rigeligt tørt og fugtigheden er tilpas lav.

2. Hold øje med størrelsen

Det er ligeledes vigtigt, at du har styr på størrelsen af det træ, du brænder af. En god tommelfingerregel er, at træet nogenlunde skal have samme tykkelse som en ølflaske eller vinflaske.

3. Hold røgen ude af hjemmet

Røgen fra din brændeovn er ikke kun skidt for miljøet, det kan også være virkelig skidt for dit indeklima. Dette gælder især, hvis du bor i et nyere hus, der er rigtig lufttæt, hvilket kan gøre, at skorstensstrækket ikke er tilstrækkeligt.

Det bedste du kan gøre er at følge de andre linjer, samt undgå at tænde emhætten, da den kan suge røgen ud i hjemmet.

4. Nyt er altid bedst

Det er altid en god ide at have en ny brændeovn. Teknologien gør, at de nye er langt mere miljøvenlige end før i tiden. Hvis din brændeovn er gammel, så bør du formentlig overveje en udskiftning til en yngre model.

Tak for støtten
Vi siger stort tak til Advokathuset Bredgade, der har støttet os i udarbejdelsen af denne artikel. Hos Advokathuset Bredgade kan du blandt andet få juridisk bistand omkring bodeling ved skilsmisse.

Af. Braendselmesteren.dk - egne meninger

braendselmesteren.dk