Billede: Pixabay, campellif

Hvordan Tænder Man Op I En Brændeovn?

Der er faktisk flere muligheder, når du skal tænde op i en brændeovn. Nogle er mere skadelige for miljøet end andre, men lad os tage den snak en anden gang.

Briketter

Disse sammenpressede træklodser er geniale at tænde op med. De brænder længe så de kan nå at få fat i brændet og er også tilpas tørre, så det ikke oser for meget. 

Det du gør er, at du tager to briketter og sætter dem op ad hinanden. Jeg plejer at lægge den ene ned på siden, hvor den anden så kan læne sig op af.

Der dannes en lille trekant imellem dem, hvor du her kan putter papir, tændstikker eller din foretrukne optæningmiddel ind. Metoden er meget sikker at bruge, og der er næsten altid garanti for, at den starter op.

Her kan du efterfølgende vælge at spæde til med flere briketter, eller:

Brænde!

Når du har gang i brændeovnen, så er brænde klart det bedste at fortsætter ilden med, da det holder længere end de førnævnte briketter. Der er ligesom lidt mere gods i det.

Brænde kan du også sagtens bruge til optænding. Det er dog sværere, da det kommer an på, hvor tørt brændet er og om det er muligt at lave en optænding, der varer tilpas langt tid, så det kan komme igennem overfladen og rigtig få fat.

Her kan det være nyttig at gøre brug af små optændingsbriketter og ellers en masse papir.

Fungerer det slet ikke, så findes der også optændingsvæske, men det vil jeg bestemt ikke anbefale at gøre brug af, da det kan være farligt.

Sidens tekst er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Hvor du bestiller et stort sortiment med Heiring smykker.

Af. Braendselmesteren.dk - egne meninger

braendselmesteren.dk