Billede: Berend de Kort

Hvorfor Vælge Pillefyr?

Der kan være rigtig mange gode grunde til at anskaffe sig et pillefyr. Dog er der selvfølgelig ikke udelukkende tale om fordele, der er også nogle ulemper ved at vælge et pillefyr. I denne artikel vil vi gennemgå de mest væsentlige fordele og ulemper ved pillefyr.

Herefter kan du så selv vurdere, om et pillefyr er det rigtige for dig og din husholdning. 

Hvorfor vælge pillefyr? Et pillefyr giver store besparelser på din varmeregning, den betaler sig selv i løbet af to til fire år, den forurener kun minimalt, den passer til eksisterende systemer og så kan du styre den over nettet.

Ovenstående er selvfølgelig de helt klare fordele ved pillefyret. Spørger du os, så er det også nogle rigtig gode argumenter for, hvorfor man bør anskaffe sig et pillefyr. Nu vil vi så gennemgå nogle af de mest indlysende ulemper:

  1. Et træpillefyr kræver en del mere arbejde end visse alternativer, eksempelvis et oliefyr.
  1. Det kan sagtens komme til at støve og lugte lidt, når du starter pillefyret op. Det svarer jo en smule til at starte et bål op. 
  1. Der kan være meget stor forskel på, hvor god kvaliteten af træpillerne er. Det betyder i praksis, at brændværdien også kan variere relativt meget.

Af. Braendselmesteren.dk - egne meninger

braendselmesteren.dk