Billede: Pixabay, Alexas_Fotos

Hvordan Tænder Man Op Med Briketter?

Brrrrrr, det er koldt udenfor, og du har brug for at tænde op i brændeovnen. Her er briketter heldigvis et godt udgangspunkt, da de er nemme at få ild i, end hvis du sammenligner med almindelig brænde.

Du starter med at tømme brændeovnen eller lignende for aske. Asken er nemlig brændt ud, og vil derfor ikke gøre nogen gavn. Faktisk kan den være med til at gøre det sværere at tænde op.

Herefter placerer du en briket ude i den ene side af risten. Den skal ligge ned på den bredde side og med enden ind mod bagvæggen. 

Efter du har gjort det, tager du en anden briket og stiller den skråt ind på den anden. Ligesom når du laver et bål og grenene skal læne sig op ad hinanden. Det er samme koncept, du skal gøre brug af her.

Kigger du ind på de to briketter nu, har du lavet en trekant mellem de to briketter og risten. I trekanten her lægger du en optændingsbrik eller to og sætter derefter ild til dem med en lighter. Til at starte med er det vigtigt at holde øje med ilden, da den godt kan gå ud. Dette vil ende i en masse røg indenfor og det gider vi ikke have !

Ild lever af ilt, og det kan derfor være smart at holde lågen til brændeovnen lidt åben i starten. Det lille gap er med til at få gang i cirkulationen. 

Går ilden helt ud, kan du vælge at bruge flere optændingsbrikker eller rode i briketterne, da der nemt kan komme gnister, som kan starte ilden igen.

Dette, du lige læste, er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Der kan du købe et sortiment fra Lulu. Dette gælder dette du lige læste - tak for dette.

Af. Braendselmesteren.dk - egne meninger

braendselmesteren.dk