Billede: Jumpstory

Hvordan Slukker Man En Brændeovn? Sådan Slukker Du Din Brændeovn

Hygge og varme er noget af det, som de fleste forbinder med en brændeovn, men den skal dog også slukkes igen på et tidspunkt, med mindre ilden dør ud helt af sig selv.

Det er dog ikke ligemeget, hvordan du slukker en brændeovn. Valget af slukningsmetode kan nemlig få stor betydning for, om du pludselig står med røg, røgpartikler og luftforurening i dit hjem.

Sådan slukker du din brændeovn

Du skal undgå at åbne for din brændeovn og komme vand på ilden, når du vil slukke den. En slukning af en brændeovn er ikke en hurtig ting, hvis den skal være effektiv og så skånsom som muligt. 

Når du vil slukke for din brændeovn, skal du lukke for lufttilføjelsen og lade brændet i brændeovnen brænde ud. Det kan godt tage lidt tid, men det er den mest korrekte måde at gøre det på.

Når ilden er gået ud, skal du holde øje med gløderne. Her kan du fra tid til anden åbne for brændeovnen og lige "rode rundt" i gløderne, så de bliver spredt og dermed lettere går ud. 

Kaster du vand på din brændeovn, vil du opleve en stor røgsky i dit hjem. Denne røgsky indeholder både røgpartikler og andre luftforurenende partikler, som næppe er godt for dit indeklima.

Når gløderne er gået ud, skal du tømme din brændeovn. Det gør du ved at tage asken ud med en skov og over i en dertilregnet spand. Lad være med at bruge en plastikspand, da du risikerer, at den smelter eller virker som brændstartende.

Afskaf dermed asken på en korrekt måde, så du ikke risikerer, at den ikke fungerer som brændstartende. Du kan nu, når du har taget spanden med aske ud af huset, komme vand på for at sikre, at der ikke er nogle gløder tilbage. Husk dog en behørig afstand, så du ikke indånder den askesky, der meget vel kan komme ved dette.

Tak for støtten

Tak til avXperten for støtten her til indlægget. Se deres store udvalg af smarte produkter som fx et fedt fitness ur, højttalere, keyboards, kabler og meget andet indenfor elektronik.

Af. Braendselmesteren.dk - egne meninger

braendselmesteren.dk