Billede: Jumpstory

Hvor Farlig Er En Brændeovn? Så Farlig Er En Brændeovn

Brændeovne kan være hyggelige og en charmerende varmekilde i de danske hjem. Men en brændeovn er dog ikke bare charme og varme, der er også en række udfordringer forbundet med en brændeovn.

Udover at der altid er en risiko forbundet med åben ild, så har en brændeovn også en række andre farlige aspekter. Din røg fra din brændeovn er nemlig ikke helt ufarlige. Faktisk kan partiklerne fra røgen være yderst skadelige for dit helbred.

Brændeovne udleder skadelige partikler

Brændeovne er bestemt ikke ufarlige, når de anvendes til at varme de danske hjem op med. Udover et stort CO2-aftryk så er brændeovne også farlige for helbreddet. De i alt 750.000 brændeovne i Danmark står nemlig for langt mere forurening, end landets samlede biltrafik gør. Husk her på hvor meget der aktivt gøres for at reducere bilernes forurening.

En rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi fra 2017 konkluderer, at brændefyring står for cirka 65% af den samlede udledning af skadelige partikler i Danmark.

Disse partikler er kendt for at lede til sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, KOL og samtidig have en skadelige effekt på immunforsvaret, forplantnings- og arvematerialet hos den enkelte.

Hvis du har en brændeovn, kan du overveje, om andre energikilder vil være bedre, samt om du kan spare på dit energiforbrug ved at lave energiforbedrende tiltal som øget isolering aller valg af andre varmekilder.

Hvis du ønsker fortsat at bruge en brændeovn, så kan du ændre på måden, hvorpå du fyrer med den og tænder op, da det kan gøre meget. Jo mere usynlig røgen er, jo bedre.

Vi takker for støtten

Tak til avXperten for deres støtte til indlægget her. Find et stort udvalg af smart elektronik som et bluetooth headset, luftkølere eller måske en luplampe på deres omfattende webshop.

Af. Braendselmesteren.dk - egne meninger

braendselmesteren.dk