Hvad Koster En Varmepumpe I Drift? Sådan Ser Dit Budget Ud

En varmepumpe drives af strøm. For at du kan se, hvad en varmepumpe koster i drift, så skal du se på dens strømforbrug og din kWh-pris. Når du har disse tal, kan du se, hvad en varmepumpe koster i drift.

Varmepumpen har den fordel, at den er langt mere økonomisk og prisvenlig i forhold til en el-radiator og lignende. Se herunder hvordan du kan få konkrete priseksempler på, hvad en varmepumpe koster i drift.

Drift af varmepumpe - Priside

Som udgangspunkt skal du regne med, at en varmepumpe giver dig, hvad der svarer til fem kWh varme for hver kWh el, som din varmepumpe bruger.

Et parcelhus fra 1970'erne på 150 m2 har et beregnet et forbrug på 110 kWh pr m2. Det giver 16.500 kWh om året. Gennemsnitsprisen for en kWh er omkring 2,25 kr. Det giver et årligt budget på 37.125 kr., hvilket giver en driftsudgivt på 3.093,75 kr om måneden til din varmepumpe.

Du kan reducere din varmeudgift markant, hvis du bor i et mere energivenligt hus. Mange nye boliger har markante forbedringer i forhold til energivenlighed - og dermed også varmeforbruget. Har du et hus med et bedre energimærke, end det man kender det fra de klassiske huse fra 1970'erne, så vil din driftsudgift af din varmepumpe være markant lavere.

Når du tænker på driftsudgifterne til din varmepumpe, skal du også huske at medregne diverse service- og reparationsudgifter. Disse vil være variable, så du kan opleve, at de kommer med store mellemrum. Det er derfor op til en selv, om man vil dække disse udgifter som engangsudgifter, eller om man vil medregne det i den faste drift.

Vi takker for støtten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til indlægget her. Find en masse spændende og smart elektronik på avXpertens webshop, som fx et par nye Apple AirPods eller måske en moderne vinyl afspiller til dine gamle LP'er.

Af. Braendselmesteren.dk - egne meninger

braendselmesteren.dk