Billede: Pixabay

Hvad Koster En Muret Skorsten?

En muret skorsten er en del af bybilledet, som det kan være meget svær at forestille sig ikke var der. Det har en helt særlig charme over dem, og hvis du har brug for en skorsten, i form af at du vil have en brændeovn, så bør du helt sikkert overveje en muret skorsten.

Hvad koster en muret skorsten? En muret skorsten til et ganske almindeligt og gennemsnitligt parcelhus koster som regel et sted mellem 24.000 kroner til 28.000 kroner. Dette beløb inkluderer materialerne, der koster cirka 6.000 kroner, samt arbejdsløn, der udgør cirka 20.000 kroner. Kan du gøre det selv som murer, så er der selvsagt en stor besparelse at hente.

Hvis du gerne vil have den helt traditionelle muret skorsten, der er muret op med sten for sten, så kommer det formentlig til at koster det dobbelte, både i materialer og arbejdsløn. Dette skyldes både, at det tager langt længere tid at opføre, ligesom at det kræver langt flere materialer. Selvom mange formentlig allerhelst vil have den helt traditionelle murede skorsten, så er der altså rigtig mange, som vælger at gå med den løsning, som man kalder for modulskorsten, netop fordi den traditionelle metode er så meget mere omfattende i både tid og penge.

Af. Braendselmesteren.dk - egne meninger

braendselmesteren.dk