Billede: Pixabay, JamesDeMers

Hvad Hedder Skorsten På Fransk?

En skorsten hedder på fransk Cheminée.

Ordet kommer fra det lantiske ord 'Caminus', som betyder ildsted. 'Caminus' er faktisk også lånt fra det græske sprog, hvor man har taget udgangspunkt i verbet 'kaiein', som betyder 'at brænde'.

Kommunikation og betydning

Ligeså snart man snakker et andet sprog, kan der være ord, man skal huske at præcisere, da de godt kan betyde flere ting, afhængig af hvilken konstekst de bliver brugt i. Det samme gælder faktisk også med 'Cheminée'.

Ordet har nemlig to forskellige betydninger. Det kan enten betyde kamin og ildsted eller, det kan betyde skorsten. Derfor er det vigtigt, at man udtrykker sig korrekt, når man taler fransk, da det nemt kan føre til misforståelser, hvis den ene snakker om et ildsted og den anden snakker om en skorsten.

Selvom de et eller andet sted er indenfor samme kategori, synes jeg dog, der er rimelig stor forskel på de to betydninger, da man et eller andet sted snakker om en ting, der er indenfor og en ting, der er udenfor.

Skal du være helt sikkert på, at I snakker om det samme, kan du i stedet bruge ordet 'poêle á bois' om en brændeovn eller en kamin. Det kan i hvert fald hjælpe med til, at muligheden for misforståelser bliver mindsket.

Selvom det nok mest bare var ordet, du ledte efter, håber jeg, at ovenstående har været med til at give noget hjælp til formidling og kommunikation, hvis du skal bruge ordet senere hen.

Læs: Perlen Odense har ydet økonomisk støtte til dette tekstindhold. Der kan du blandt andet bestille: perleøreringe. Dette gælder dette tekstindhold - tak for dette.

Af. Braendselmesteren.dk - egne meninger

braendselmesteren.dk