Billede: Canva

Hvad Er Prisen På En Brændeovn?

Der er rigtig mange i det danske land, der går og drømmer om at få en brændeovn ind i stuen. Der findes nemlig kun få ting, der er mere hyggelig end skæret fra ilden i en brændeovn. Især på vinterdage, hvor kulden presser på fra elementerne, så er en brændeovn virkelig noget, der kan samle familien rundt om hyggen.

I Danmark findes der 3 forskellige typer brændeovne. Der er de fritstående, væghængte og de indbyggede brændeovne. Prisen på, hvad en brændeovn koster, afhænger meget af, hvilken type brændeovn, du gerne vil have.

Der er selvfølgelig vigtigt, at du vælger den type af brændeovn, du bedst kan lide. En brændeovn kan nemlig holde i mange år, hvorfor det er bedst at vælge den type, man bedst kan lide. Ellers går du bare og ærgrer dig over, at du ikke ofrede lidt mere og fik den type, du gerne vil have.

Hvad koster en brændeovn?

Men hvad koster det egentlig, hvis man gerne vil tilføje en brændeovn til husholdningen?

Hvad koster en brændeovn? En brændeovn koster et sted mellem 3.000 - 40.00 kroner, alt efter, hvilken type af brændeovn, du vælger. De billigste brændeovne er de fritstående, som man kan få helt ned til 3.000 kroner. En monteret pejs kan koste op til 40.000 kroner. En ophængt brændeovn koster et sted mellem 8.000 - 16.000 kroner.

Som du nok kan fornemme, så er der en kæmpe forskel på, hvor meget man kan betale for en brændeovn.

Herudover kommer der også nogle omkostninger i forbindelse med at eje og benytte en brændeovn. Brændeovne koster åbenlyst noget at bruge, i og med, at man skal bruge noget træ for at tænde op og brænde.

Herudover kommer der også nogle omkostninger til skorstensfejeren. Skorstensfejeren skal i første omgang komme og tjekke, at alt er som det skal være i forhold til monteringen og skorstenen.

Herudover er det også påkrævet, at man skal have en rensning minimum en gang om året. Dog kan skorstensfejeren påkræve, at der er brug for yderligere rensninger. Dette er ene og alene skorstensfejerens afgørelse.

Man skal selv betale for skorstensfejeren, men kommunen har pligt til at stille en til rådighed.

Tak!
Vi sender et stort tak til Mondo Kaos, der har støttet denne artikel. Mondo Kaos forhandler de fineste skjortekjoler.

Af. Braendselmesteren.dk - egne meninger

braendselmesteren.dk