Billede: Jumpstory

Hvad Er Et Gasfyr?

Gas er et langt billigere alternativ, når du skal fyre, end olie er det. Det kan også blive fremtiden, når de fleste ældre oliefyre skal skiftes ud. 

Men hvad er et gasfyr - og hvordan virker det? Vi dykker ned i gasfyret i denne artikel og ser på, hvad et gasfyr er for en størrelse, samt hvad det kan give din bolig at installere et gasfyr.

Gasfyr - opvarmning med gas

I dag er det et lovkrav, at gasfyr skal være kondenserende med lukket forbrænding, for at de må installeres i de danske boliger. Dertil kommer, at det fra 2013 har været ulovligt at installere oliefyr i nye boliger. Oliefyret er dermed på vej mod en pension.

Gasfyret kan dermed sammen med pillefyret meget vel være fremtidens fyr i de danske hjem. Når du fyrer med et gasfyr, fyrer man som udgangspunkt med naturgas. Naturgas består af metan, mens der ved en afbrænding udledes CO2 og vand. Der udledes dog væsentligt mindre CO2 ved et gasfyr, end der gør ved olie og kul.

Et gasfyr minder på mange områder om et oliefyr. Gasfyret har dog en mere simpel opbygning, idet den mere eller mindre består af en brænder, der brænder gassen af i takt med, at den tilføres, samt en kedel. 

Mens gassen forbrændes opvarmer den vandet i centralvarmeanlægget, samt boligens brugsvand.

Fordelene ved et gasfyr er en forholdsvis lav pris på gas kontra andre brændstoftyper, samt at naturgassen leveres automatisk, så du skal ikke bekymre dig om opfyldning, som du skal ved et olie- eller pillefyr. Nogle modeller af gasfyr kan også kombineres med alternative varmekilder - så som solceller, så du kan reducere udgifterne til den løbende drift yderligere.

Ulemperne ved et gasfyr er dog, at du ikke kan få gas leveret alle steder, hvilket er et krav, hvis du skal kunne fyre med det. Dertil kommer, at klimaet stadig belastes via gasfyrets CO2-udledning, selvom den er mindre end udledningen fra oliefyr.

Tak for støtten

Vi vil gerne sende et tak til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. AvXperten er en danskejet webshop, der har et hav af smarte elektroniske gadgets. 


På deres hjemmeside kan du blandt andet finde en digital billedramme, så du kan have dine billeder kørende som dias i dit hjem eller på kontoret. Giv dem et visit, hvis du mangler nyt elektronisk udstyr.

Af. Braendselmesteren.dk - egne meninger

braendselmesteren.dk