55.000 Brændeovne Skal Skrottes

55.000 brændeovne skal skrottes landet over, og dette skal oven i købet ske på ejerens egen regning. Sådan lyder et nyt lovforslag fra miljøministeren Lea Wermelin, der vil have de danske boligejere til at forpligte sig til at skrotte de gamle brændeovne, når de køber en ny bolig. Du skal altså kun være bekymret, hvis du har tænkt dig at flytte.

Hvordan ved man, om den fine brændeovn, en ny bolig er udstyret med, skal skrottes? Man skal kigge på brændeovnens alder. Er den fra før 2003, så skal den altså skrottes, hvis man flytter ind i en ny bolig.

Hvad gør du, hvis du ikke kender alderen på din brændeovn?

Der vil formentlig være mange, der ikke lige umiddelbart ved, hvor gammel deres brændeovn er. Det kan være, at man er flyttet ind inden for de seneste år, hvorfor man ikke har en jordisk chance for at vide, hvor gammel brændeovnen egentlig er.

Hvad gør man så? I dette tilfælde vil man være nødt til at indhente en erklæring fra en skorstensfejer. Skorstensfejeren vil så være forpligtet til at sende erklæringen til Miljøstyrelsen, sammen med andre relevante dokumenter, hvorefter Miljøstyrelsen så vil afgøre, om brændeovnen skal skrottes eller ej.

Hvis du selv har en interesse i at forurene mindre med din brændeovn, så er der selvfølgelig en række ting, du kan gøre. Først og fremmest, så skal du bruge det rigtige brænde og tænde ordentlig op, hvis du vil mindske forureningen.

Råd til at forurene mindre med brændeovnen

Råd nr. 1

-Sørg for at træet er rent og tørt. Fugtigheden må ikke overstige 18 procent.

Råd nr. 2

-Brug stykker, der cirka er på størrelse med en underarm.

Råd nr. 3

-Brug aldrig behandlet træ, reklamer og mælkekartoner

Råd nr. 4

-Fyr hellere lidt og ofte, end meget engang imellem

Råd nr. 5

-Hvis røgen er mørk og sort, så har du formentlig gjort noget forkert.

Tak for støtten, Wellvita
Vi sender et stort tak til Wellvita, der har støttet udarbejdelsen af denne artikel. Hos Wellvita kan du læse meget mere om led smerter.

Af. Braendselmesteren.dk - egne meninger

braendselmesteren.dk